Larssens hjørne

Larssen, er du ledig for et oppdrag?

14. april 2020
Jan Erik Larssen bak rattet i lastebil
Foto : Privat

«Larssen, er du ledig for et transportoppdrag sammen med meg neste uke? Jeg skal hente tre nye søppelbiler i Danmark som skal kjøres til Drammen, og jeg mangler en mann! Driver ikke du og tar lastebillappen?»

Det var naboen min, Sigmund, som stoppet meg og spurte da jeg gikk tur forbi huset hans her om dagen. Jeg kjente på begeistring helt inn i ryggraden av å bli spurt, men måtte skuffe Sigmund med at lastebillappen enda ikke var på plass i lommeboka. Tungbilskolen hvor jeg tar lappen har på lik linje med alle andre kjøreskoler i landet måtte stenge ned i påvente av at koronaviruset skal avta. Men lov å spørre meg igjen, Sigmund! Jeg er med!!

Samtidig med at nabo Sigmund og jeg snakker sammen ligger en annen nabo på isolat ved Drammen sykehus med store koronaplager. Han jobber også i transportbransjen og ble smittet av en kollega som hadde vært på skiferie i Østerrike. Nå har han ligget over en uke på enerom med et energinivå som ikke holder til mer en to spaserturer hver dag mellom senga og vinduet. Det er også vindu i døra inn til rommet hans. Et vindu ut til slusa hvor tapre sykepleiere, hjelpepleiere og leger foretar fullt skifte av verneutstyr før de kommer inn til min venn og nabo for oppfølging, stell og matservering.

Han fortalte om en følelse av at hele verden var allergisk mot han. Nå er han utskrevet, hjemme igjen og på bedringens vei, heldigvis!

Livetpaveien.no er endelig lansert og jeg hadde store forventninger da jeg gikk inn i rollen som primus motor for denne plattformen. Min rolle i alt jeg gjør handler om innhold, menneskene og produktene som skal fylle det innholdet.  Møte med gjester til både podcast og web-serie har overgått mine forventninger. Jeg er så imponert over hvordan folk byr på seg selv, formidler eget liv og arbeid med både gleder og utfordringer, og ikke minst hvor ærlige folk er! Jeg elsker den gode, ekte samtalen, og blant transportarbeiderne finner du svært mange dønn ærlige og ekte mennesker! Hvor mye av det vi blir presentert i dag er bygget på overfladiskhet og konstruerte konsepter og situasjoner? I transportnæringen trenger vi ikke konstruere og «late som», vi har mer en nok å formidle slik som livet faktisk er på veien. En lastebilsjåfør har også svært god tid til å tenke, og ikke minst bli kjent med seg selv. Jeg har også møtt meg selv ganske sterkt i møte med flere av dere. Bare lytt til podcasten med Knut Vebostad, så skjønner du hva jeg mener. Kanskje du også kjenner deg igjen i Knut og meg?

Jeg gleder meg til fortsettelsen av Livet på veien og i dette sekund planlegger jeg et møte med Tenden Transport, representert både av eier og ansatt. Jeg har også lagt fram visittkortet jeg fikk av Kåre Olav Monstad på årets NLF konferanse. Takk for sist Kåre Olav! Står invitasjonen om besøk hos deg ved lag?

Jeg har alltid hatt vanskeligheter med å finne en flokk å tilhøre. Jeg lurer på om jeg er i ferd med å finne flokken min!?

Takk til alle dere som har tatt i mot meg og Livet på veien med entusiasme og glede. Jeg gleder meg til å bli kjent med mange flere i denne fantastiske transportbransjen vi alle er en del av!

Alt godt og kjør heldig fra Larssen!

Tips oss

Har du idéer eller innspill til Livet på veien? Vi vil gjerne ha tips fra deg. Den gode historien, aktuelle temaer, saker dere vil vi skal snakke om, ting og tang som opptar dere som lever livet på veien.