Lesestoff

En hyllest til transportnæringen

2. april 2020

Norge har i nyere tid aldri vært inne i en større krise, ei heller verden vi lever i. Midt opp i alt dette står mange yrkesgrupper på for å sikre at Norges befolkning får mat på bordet, medisiner, helsehjelp og mye mer.

Vi i Volvo Norge er stolte av å være en del av en familie som alltid har vært blant de viktigste folka landet vårt trenger hver dag – nemlig alle de som bidrar i transportbransjen. Og nå, mer enn noen gang, blir det virkelig synlig for alle; bransjen vår er livsviktig for folks helse og velvære.

Derfor, og på tross av koronakrisen, har vi valgt å lansere vår hyllest som favner hele transportnæringen, alle sjåførene, mekanikerne, de som serverer mat, de som losser og laster, ja, alle de som får Norge til å gå rundt – dere gjør en fantastisk jobb. Vi vil vise Norge alle sider ved livet langs veien; sorgene og gledene, svette og tårer, latter og alvor, og ikke minst, hvorfor de som har valgt et liv langs veien elsker yrket sitt.

Jeg er oppvokst med en bestefar som kjørte distribusjonsbil for Vinmonopolet og en farfar som kjørte tipp- og brøytebil for Veivesenet. Jeg husker hvor gøy og ikke minst stort det var å få sitte på, kanskje spesielt på vinteren når farfar kjørte brøyt. For nøyaktig et år siden i dag kjørte jeg for første gang i mitt liv en lastebil, en 70 tonn tung Volvo FH16 750 fullasta tømmerbil på opplevelsessenteret til Volvo Trucks i Gøteborg. Wow – for en følelse! Akkurat da gikk det opp for meg hvorfor disse to besteforeldrene mine elsket jobben sin, og hvorfor sjåfører der ute elsker jobbene sine.

Uansett hva du kjører og hva du jobber med – varmt velkommen til Livet på veien – en hyllest til deg som holder Norge i gang!

Hilsen Bjørn Inge, ett-åring i bransjen, tungbilfrelst, og ansvarlig for markedsføring og kommunikasjon i Volvo Trucks Norge.

Tips oss

Har du idéer eller innspill til Livet på veien? Vi vil gjerne ha tips fra deg. Den gode historien, aktuelle temaer, saker dere vil vi skal snakke om, ting og tang som opptar dere som lever livet på veien.