Generelt

Påskequiz (2021)

25. mars 2021

Påsken 2021 er dessverre over og vinnerne er trukket – men det er selvfølgelig lov å fortsette å teste kunnskapsnivået. Lykke til!

1/12

Spørsmål 1

Du har sikkert hørt begrepet mange ganger – men hva er egentlig en danskerumpe?

2/12

Spørsmål 2

Bruksforskriften gir tillatelse til økt totalvekt på en 3 akslet bil som bruker alternativt drivstoff. Hvilke av disse er definert som alternativt drivstoff?

3/12

Spørsmål 3

I løpet av påsken gomler vi i oss rundt 5000 tonn appelsiner. Men vet du – hva betyr egentlig ordet ‘appelsin’?

4/12

Spørsmål 4

Tilbake til bilens verden. Og det er en verden der vi er flinke til å bruke TBF’er (Tre-Bokstavs-Forkortelser) Vet du hva VDS står for?

5/12

Spørsmål 5

Et vogntog bestående av en 3-akslet bil, og en 4-akslet slepehenger. Vogntoget har en total lengde på 24 meter. Avstand fra bilens framaksel til hengerens siste aksel er 17,5 meter. Hvilken totalvekt kan man kjøre på BK10/60 ?

6/12

Spørsmål 6

Hvor mange ulike førerhus kan Volvo FH16 leveres med fra fabrikk?

7/12

Spørsmål 7

Vi må jo ha med et spørsmål fra podcastene våre også. I episode 19 i fjor besøkte vi gjengen som var med og kjørte Bandar Abbas Express, verdens lengste lastebilrute. Når startet Bandar Abbas Express?

8/12

Spørsmål 8

Vi er så heldige å ha med oss Jan Erik Larssen som programleder for det meste av det som skjer i ‘Livet på veien.’ Jan Erik begynte sin karriere som programleder for et Barne-TV-program. Hva het det?

9/12

Spørsmål 9

Nok om Jan Erik og barne-TV og tilbake til det som teller; nemlig lastebil! Lavt drivstofforbruk er for mange bileiere en avgjørende faktor for lønnsomhet. Hvilken kombinasjon av følgende spesifikasjons- og brukselementer er viktigst for å minimere drivstofforbruket?

10/12

Spørsmål 10

Volvo tilbyr ulike fjæringstyper for bakaksel. Hvilken type fjæring selger Volvo mest av i anleggssegmentet?

11/12

Spørsmål 11

Det er påskeferie – og på tross av Korona er det nok mange som har klart å få noen dager fri til å dra på fjellhytta. Da er det viktig å kunne fjellvettreglene – men hva er fjellvettregel nr 7?

12/12

Spørsmål 12

Vi avslutter med litt om lys. Volvo kan levere integrerte ekstralys i LED i fronten på førerhuset. Hvor kan disse monteres og hvor mange lumens lys avgir disse til sammen?    Tips oss

    Har du idéer eller innspill til Livet på veien? Vi vil gjerne ha tips fra deg. Den gode historien, aktuelle temaer, saker dere vil vi skal snakke om, ting og tang som opptar dere som lever livet på veien.