Moro

Påskequiz 2023

30. mars 2023

Påsken 2023 er dessverre over og vinnerne av t-skjorter er trukket! Men – du kan selvfølgelig fortsatt teste kunnskapsnivået ditt 🙂 Lykke til!

1/11

Spørsmål 1

Egg i alle former og fasonger står på de flestes bord i løpet av påskeuken – men hvor mange millioner egg (sånn ca) får vi i oss i løpet av denne uken?

2/11

Spørsmål 2

Påskeøya har sikkert de fleste hørt om – men i hvilket sør-amerikansk land ligger egentlig Påskeøya?

3/11

Spørsmål 3

I Amerika kaller de lastebil for ‘Truck’ – men hva kaller de det i England?

4/11

Spørsmål 4

Tilbake til Norge; mange av oss kjører på E6 – og vet at den er lang. Men hvor lang er den egentlig?

5/11

Spørsmål 5

Vi kjører fra E6 til E16 – og på denne veien finner vi faktisk verdens lengste veitunnel. Den er 24,5 km lang, men hva heter den?

6/11

Spørsmål 6

Fra tunnel til skiskyting. Volvo Trucks er stolt sponsor av Skiskytterlandslaget, og i januar i år fikk Nils Henry, en glad Livet på veien-lytter, være med til Ruhpolding for å oppleve skiskyttersirkuset på kloss hold. Husker du hvem som vant fellesstarten for kvinner i Ruhpolding 2023?

7/11

Spørsmål 7

Livet på veien var i fjor en tur nordover, og i Lofoten traff vi Ørjan, som stolt viste frem en nydelig, restaurert bil han hadde fått av sine ansatte til 50-års dagen. Merke og modell?

8/11

Spørsmål 8

På vår tur til Møre og Romsdal, nærmere bestemt Batnsfjordøra, fikk vi sett en nydelig 1983-modell Volvo Van Hool rutebuss. Drøssevis av kjendiser har blitt fraktet med denne bussen til jazzfestivalen i Molde – men hvem er det Arnfinn nevner spesielt i filmen?

9/11

Spørsmål 9

Tilbake til lastebil igjen; i Bærum utenfor Oslo ruller det en Volvo FH540 heldekorert i fargene til et engelsk fotballag. Hvilket lag?

10/11

Spørsmål 10

I en av de mange filmene som ligger ute på nettsidene våre tester Oddvar (fra Thor Tenden Transport) og Jan Erik en Volvo VNL. Hvilken farge tror Jan Erik at bilen er lakket i?

11/11

Spørsmål 11

Vi runder av for denne gang med et spørsmål om spill – for på mange av hyttene rundt om i Norge ligger det et kina-sjakk-brett som må plukkes frem i påsken. Så spørsmålet vi avslutter med er, hvor mange kuler er det på et klassisk kinasjakkbrett?    Tips oss

    Har du idéer eller innspill til Livet på veien? Vi vil gjerne ha tips fra deg. Den gode historien, aktuelle temaer, saker dere vil vi skal snakke om, ting og tang som opptar dere som lever livet på veien.